Schuimkoppen: nieuws van de Dijleschuimers

By | 02/03/2021

Met een gezellige (voor zover online evenementen dat kunnen zijn natuurlijk) algemene vergadering achter de rug, is het nieuwe werkingsjaar aan de gang. Het voorjaar zal rustig zijn, maar hopelijk kunnen we er vanaf de zomer weer invliegen. Ondertussen is het tijd voor enkele nieuwtjes.

LEDENKORTING BIJ HOPS ‘N’ MORE
Na de geslaagde samenwerking met Hops ‘n’ More voor het winterbierenpakket kon een verdere stap richting geslaagd huwelijk niet uitblijven. Onlangs zou iedereen zijn/haar nieuwe lidkaart moeten ontvangen hebben. Vanaf heden geeft Hops ‘n’ More op vertoon
van de nieuwe lidkaart een korting van 10% op alle Belgische bieren tot 37,5 cl. Weer maar eens een mooie promotie voor het Belgische bier.

KALENDERWIJZIGING
Ten gevolge van praktische problemen zien we ons genoodzaakt de busuitstap Rondje Roodbruin te verplaatsen. Het gaat hier om een evenement laat op het jaar waardoor we veronderstellen dat dit weinig problemen zal opleveren. We zullen dus niet op zaterdag 2 oktober, maar wel een week eerder, op zaterdag 25 september op de bus stappen. Duid dit in vetjes aan op je kalender.

FESTIVALTEAM
Ons winterbierenfestival zal plaatsvinden op zaterdag 4 december in Ontmoetingscentrum Genadedal in Kessel-Lo. Om dit allemaal in goede banen de leiden hebben we een aantal mensen nodig die van aanpakken weten voor het festivalteam. Het gaat hier niet om helpende
handen op de dag zelf. Daarvoor volgt dan wel een oproep. Nu gaat het om leden die hun schouders willen zetten onder de organisatie, met ideeën, zin voor initiatief en tijd voor een aantal vergaderingen. Wil je mee op de kar springen, meld je dan aan bij Diederik.


BIERBIB
Hops ‘n’ More heeft een nieuw initiatief in de stijgers staan, een bierbib. Het is de bedoeling om de liefhebbers de mogelijkheid te bieden lectuur omtrent bier (en andere dranken) te leen aan te bieden. Daarom stellen we de vraag of er bij de leden niet toevallig boeken over bier liggen die niet meer gelezen worden of gewoon stof liggen te vergaren. Steek die dan niet bij het oud papier, breng ze niet naar de kringloopwinkel, maar loop er gewoon eens mee langs in de Parijsstraat 27 in Leuven. Zo doe je er zeker enkele geestesgenoten een pleziertje mee.