Winterbierenproeverij op 14 december 2019

By | 15/11/2019

De Dijleschuimers organiseren op 14 december 2019 hun eerste winterbierenproeverij.

Deze proeverij gaat door van 14u tot 24u in de sfeervolle voetbalkantine van Union Lovenjoel.

Een 50-tal winterse bieren zullen doorlopend in proefglaasjes worden aangeboden.

Wat verstaan we onder winterbieren?

In hoofdzaak gaat het om de bieren die jaarlijks speciaal voor de koudere en donkere dagen worden gebrouwen en in principe ook slechts gedurende deze periode beschikbaar zijn (soms ook wel kerstbieren genoemd). Doorgaans gaat het over bieren die donker, iets zoeter, zwaarder in alcohol en kruidiger zijn.

De bieren die tijdens deze proeverij zullen worden aangeboden, zijn stuk voor stuk de favoriete winterbieren van de leden van De Dijleschuimers zelf. Het gaat daarbij niet enkel over de zogenaamde ‘echte’ winterbieren maar ook over bieren die gedurende het ganse jaar beschikbaar zijn maar door onze leden nu eenmaal bij uitstek in de winter gedegusteerd worden.

Benieuwd naar de favoriete winterbieren van onze Dijleschuimers? Kom dan zeker langs op 14 december 2019. De inkom is gratis. Naast heerlijke bieren zullen wij ook voor een hapje en een gezellige sfeer zorgen.

De voetbalkantine bevindt zich op loopafstand van bushalte ‘Lovenjoel Bruul’ en er zijn bussen van en naar Leuven om het half uur. Er is ook een ruime parking aanwezig.

De opbrengst van deze proeverij zal integraal geschonken worden aan Villa Rozenrood en het Leuvens collectief tegen armoede en sociale uitsluiting

Bierlijst

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.